Moderator: Moderator
lysy345a napisał(a):Panie Prezydencie,
W związku z wyjazdem delegacji na międzynarodowe targi w Cannes mam pytania: czy osoby delegowane znają język angielski (plus francuski - wiadomo, jak Francuzi zapatrują się na dominację angielskiego)? czy możemy poznać imiona i nazwiska tych osób? jakie mają stanowiska w um? jaki jest plan działania na targach? jaki jest całkowity koszt ekspozycji? oraz jaki jest koszt wyjazdu 3 osobowej delegacji? Pozdrawiam,
TooSlow napisał(a):Panie Prezydencie,
Czy rozpoczynając ten temat na forum spodziewał się Pan, że większość pytań będzie dotyczyła kwestii zdecydowanie marginalnych lub też z drugiej strony ocierających o abstrakcję?
qwer106 napisał(a):Myślę, że lepszą formułą dla wszystkich internautów będzie zaproponowana przez Pana publikacja pytania wraz z odpowiedzią na Pańskiej stronie. Unikniemy wtedy czytania wielu głupot.
qwer106 napisał(a):Jeśli dalej zamierza Pan tolerować takie uprzejmości na Pańskim forum, to jak dziękuję!
qwer106 napisał(a):Czas chyba najwyższy, aby z tym skończyć
UPR napisał(a):Witam Panie Prezydencie.
Ostatnio zastanawiałem się nad inwestycjami w Rybniku. Konkretnie chodzi o 3 można powiedzieć flagowe plany inwestycyjne UM. Chodzi oczywiście o inwestycje Ruda- Kamień, teren przy UM, i terenie parkingu przy Hallera. Jako, że inwestorów brak a przynajmniej mi o nich nic nie wiadomo, pomyślałem o tym aby miasto samo spróbowało zainwestować. Mam na myśli inwestycję na parkingu przy Hallera. W Rybniku kończy się największa inwestycja może nawet i w historii miasta mowa o kanalizacji, co spowoduje duże oszczędności, co roku chwali się Pan różnego rodzaju ratingami czy jak to się tam nazywa, które świadczą o tym, że Rybnik jest w co najmniej dobrej sytuacji finansowej (oczywiście opozycja mówi co innego, ale jak tutaj wierzyć tym kłamcom z PO) więc pomyślałem, że miasto mogłoby wziąć kredyt na realizację tej inwestycji. Jak wiadomo, projekt przewiduje zabudowę mieszkalno- usługową. Myślę, że można by spokojnie wybudować jeszcze parking podziemny. Dlaczego ta inwestycja a nie inne? A no dlatego, że mógłby to być przynajmniej po części projekt, który sam na siebie mógłby zarabiać. Mieszkania, sklepy, płatny parking. Oczywiście miasto musiałoby znaleźć środki na spłatę części kredytu gdzie indziej. Dlatego pytam, czy Rybnik byłoby na to stać? Czy sami jesteśmy w stanie zrealizować taką inwestycję? Czy może jest możliwość wsparcia takiego projektu z funduszy UE? Nie wiem ile dokładnie taka inwestycja jest warta, ale myślę, że jest to warte rozważenia. Pozdrawiam.
Powrót do Polityka, samorząd, instytucje publiczne
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości